200% suksess...

Det er et gammelt kinesisk ordtak som sier:

”En usynlig rød tråd binder sammen de som skjebnen har bestemt skal møtes, -uavhengig av tid, sted og omstendigheter”

Vår russiske prins og prinsesse, har hele tiden vært en del av vår familie. Vi har ventet på dem hele livet.

I mange år ventet vi forgjeves på å bli gravide, på naturlig måte. Dårlige svømmere, var årsaken. Vi fikk ganske enkelt beskjed om at min mann hadde ingen eller minimale sjanser til å gjøre meg gravid. OK… planene ble endret og vi hoppet på den offentlige karusellen med IVF og fryseforsøk i hopetall. Håpet var stort, skuffelsene ennå større. Årene gikk. Drømmebarnet uteble.

Plutselig var det ikke kun sædkvaliteten som var problemet. Mor var blitt for gammel.

Hva skulle vi gjøre? Skulle vi gi opp drømmen vår? Prosessen gikk sin gang, og et sted begynte en ny drøm å ta form. Kanskje var eggdonasjon veien å gå…

Vi kontaktet forskjellige klinikker, en av dem var i St. Petersburg. Etter noen runder med de forskjellige klinikkene, valgte vi å reise til St. Petersburg, Vi likte Dr. Olga Chanysheva-Zaytseff, samtidig som vi vurderte sjansene for en donor med skandinavisk utseende som stor i St. Petersburg. Vi hadde aldri vært i St. Petersburg, og tenkte at vi like gjerne kunne dra til en vakker by. Ble vi ikke gravide, så fikk vi i alle fall en romantisk tur ut av det.

Etter innledende samtaler var vi helt klart overbevist om at vi hadde gjort det riktige valget mht. klinikk, selv om vårt valg var noe tilfeldig. Vi var enormt imponerte over den behandling og den oppfølging vi fikk. Behandlingen her var helt annerledes enn den vi hadde fått i Norge. Her var alt personlig og individuelt tilpasset. Donor ble valgt, 2 embryoer ble satt tilbake og 11 dager senere testet vi positivt. Den største tryggheten var kontakten vi hadde med Dr. Olga, under hele prosessen. Vi har aldri opplevd maken. Og pga (mange!) komplikasjoner var vi i kontakt med dr. Olga hele graviditeten igjennom.

Ni måneder senere, kom prinsessa til verden, og hun var perfekt. Takket være en sjenerøs russisk kvinne, dvs. vår donor og en dyktig russisk lege, gikk vår nye drøm i oppfyllelse.

Drømmen var oppfylt, men så oppsto en ny drøm. En liten søster, eller en liten bror til vår prinsesse. Vi fant ut at vi ville gi det et forsøk. I utgangspunktet trodde vi ikke vi kunne lykkes en gang til. Vårt hell måtte være oppbrukt. Så vi reiste atter en gang over til Mirakelkvinnen Olga. Alt gikk galt. Legen her hjemme skrev ut feil mengde hormoner, livmorhinnen utviklet seg ikke som den skulle, menstruasjonen kom, osv osv. Dr. Olga improviserte og jobbet hardt for at vi skulle lykkes. Og trass problemene, ble vi nok en gang gravid på første forsøk. Igjen var det komplikasjoner. Men vi kom i mål, og i 2010 fant vår lille prins sin plass i familien.

Alt har en årsak. Det var en grunn for at vi ikke ble gravide tidligere. Vi ventet på vår russiske prinsesse og vår russiske prins. Hadde vi blitt gravide tidligere, hadde det jo ikke vært med HENNE eller HAN. Vår familie har i alle år ventet på akkurat disse to vakre skapningene. Vi visste det bare ikke. Med en suksessrate på 200% er vår familie nå fullstendig, og perfekt.